muffinsen22

Senaste inläggen

Av muffinsen22 - 18 december 2012 09:30

Av muffinsen22 - 17 december 2012 19:06

Hallå, tänkte bara berätta om mitt tema nu fram till jul, eftersom det är 8 dagar kvar (med idag) till julafton alltså ungefär en vecka, wihoo. Dom här 8 dagarna ska se ut så här:

Dag 1: Mitt favotitgodis och mat!( det godaste på julbordet)

Dag 2: Det bästa med julen!

Dag 3: Bild på våran julgran!

Dag 4: 5 bra jullåtar!

Dag 5: 5 bilder som jag tycker har med julen att göra! (behöver inte vara tagna av mig)

Dag 6:Varför jag gillar julen!

Dag 7: Fin frisyr som du ska ha på julafton!

Dag 8: julafton! Bild på vårat julbord!


Hope you like mitt lilla tema!


/Moa

Av muffinsen22 - 17 december 2012 19:02

Ingredienser!

250 g mandlar (ska inte skalas)
250 g Dansukker Strösocker
3/4 dl vatten


Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel.



Av muffinsen22 - 17 december 2012 18:57

Ingredienser

ca 50 st

150 g sötmandel
75 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

 

Tips
Biscotti kan smaksättas på många olika sätt.

 

Med choklad
Byt ut saffran mot 2 msk kakao som du först blandar med mjölet. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.

 

Nötbiscotti
Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter t ex valnötter eller pistagenötter. Hasselnötter som du först rostar i het stekpanna är väl värt att pröva.

 

Julkryddad biscott
Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran.


 



















Av muffinsen22 - 16 december 2012 21:12

Hejsan, idag har jag bakat massor med julgodis, 3 saker faktiskt + 1 liten misslyckad sak men aja nu inte mer om det, nu sitter jag och kollar på Zlatan och psg :)) big smile! Imorgon är det måndag yao. På torsdag slutar jag skolan, sååå skönt. Imorgon kommer ett tema som ska pågå fram till jul, även recept och bilder på det jag bakat idag!
Godnatt!

Av muffinsen22 - 15 december 2012 21:43

Polkagrischoklad!! :)

Du behöver:
400 g mörk blockchoklad
1/2 påse polkagrisar
Ca: 60 st små aluminiumformar!

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och under tiden krossa polkagrisarna i en mortell. Ta chokladen från vattenbadet och häll i de krossade polkagrisarna rör runt till polkagrisarna är täckta av choklad. Häll upp i en kanna som är lätt att hälla ur. Ställ ut formarna och häll upp chokladen. Låt stå kallt tills chokladen stelnat!
Ät och njut!! ;) 

Av muffinsen22 - 15 december 2012 19:33

Hallååå, imorse var det dags att åka till stan för min familj skulle köpa lite julklappar. Åt på någon restaurang som heter feferoni, där åt jag buffé som var tacos och pizza mumma!!! När vi kom hem från stan så var det massor påsar kan jag säga men jag fick ju inte kolla och ni fattar nog varför haha. Jag kollade sen på Internet typ bloggar och sånt you know!!!
Nu ska vi äta! Bye bye!! ;)

Av muffinsen22 - 15 december 2012 18:37

Puffchoklad! :)
Du behöver:
200 gram ljus eller mörk blockchoklad
Ca: 4 dl puffris

Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad till all choklad har smält. Häll i lite puffris och rör ihop försiktigt så all choklad tas upp. Ställ ut i kylan/ Kylskåpet till chokladen har stelnat. Ta in/ ut från ute/kylskåpet. Skär i små 3x3 cm stora bitar och lägg i godiset i en burk!

Lycka till, fler recept kommer sen!:)

/Moa

presentation


Hallå, jag heter Moa och är född 1999 alltså 13 år!Jag är en smått galen tjej!Jag har en förkärlek till chokladbollar och lypsyl, följ gärna min blogg via bloglovin!

Följ genom vardag och mitt sparande till min älskade systemkamera canon 1100d!

Bloglovin!

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin

Klocka!

Kategorier

INSTAGRAM


Ovido - Quiz & Flashcards